På toppen av en kulle i det natursköna Österlen-landskapet hittar du en av Skandinaviens finaste kulinariska upplevelser. Daniel Berlin, som tidigare drev den tvåstjärniga restaurangen Daniel Berlin Krog, har nu påbörjat en ny resa med restaurang Vyn. Med Vyn ville han skapa en sann skandinavisk upplevelse med ett säsongsbaserat kök och en interiör som matchar den omgivande naturen.

Restaurangen lever verkligen upp till sitt namn, Vyn, med en förtrollande utsikt över Östersjön. Inredningsarkitekten Lisa Mannheimer från Fojab Arkitekter, som arbetat nära Daniel i projektet, förklarar att visionen var "att skapa en plats, en destination, en helhetsupplevelse där restaurangen, maten och servicen är centrala men där interiören blir en viktig del av den totala upplevelsen."

Byggnaden har blivit revitaliserad med noggrant utvalda material för att säkerställa att visionen förverkligades. Gästerna möts av varma och naturliga material såsom trä, sten, läder och ull som överensstämmer med den nordiska atmosfären i restaurangen och hotellet. Man har så långt det varit möjligt valt lokala aktörer och producenter av inredning och möbler.

"Det som är viktigt för mig är att arbeta med byggnadsdetaljer, material, inredning och möbler som bibehåller en hög kvalitet och som tilltalar alla våra sinnen. Det måste hålla över tid, det måste åldras med värdighet, men det måste också vara vackert för ögat och helst behagligt att hålla i och mjukt att röra vid. Om det dessutom luktar gott, som kalksten och trä är det en extra bonus", förklarar Lisa.

Fokuset på hållbarhet, hög kvalitet och design inkluderar valet av valet av dörrar och beslag. När Daniel först köpte Njords dörrar till sitt hem, insåg han att de skulle passa perfekt även för hans nya restaurang. Dörrarna har anpassats för restaurangen - runt receptionen och i utvalda delar finns dörrar klädda med ekpanel som harmonierar med miljön. Varje hotellrum har fått dörrar i en djup grön färg och även den imponerande entrédörren, som är en pardörr i ek med sidoljus, är specialtillverkad för restaurangen. "Vi är stolta över att ha bidragit till detta projekt. Som matentusiast och beundrare av Daniels talang är det extra glädjande", säger Johan Kinning från Njord.

Genom hela hotellet och restaurangen får gästerna uppleva den överlägsna kvaliteten på rostfria stålhandtag från två av d line's mest älskade kollektioner designade av Arne Jacobsen och Knud Holscher. Det ikoniska, böjda handtaget av Arne Jacobsen designades faktiskt efter formen på en handflatas grepp - vilket skapar en organisk form och en mjuk beröring.

För mer information och bordsbokning: gå till restaurangens hemsida.

I samarbete med: d line | @dline_as
Plats: Restaurang Vyn, Daniel Berlin | @danielberlinrestaurant
Inredningsarkitekt: Lisa Mannheimer, FOJAB | @fojab
Fotograf: Emma Jönsson Dysell | @emmajonssondysell