Emmy Nordmark har tillsammans med hennes partner Mattias Bergqvist och deras son Bosse byggt ett arkitektritat suterränghus på en sällsynt sjötomt i Boden, Norrbotten. Emmy, som till vardags är handbollsspelare på elitnivå och entreprenör, har stor passion för inredning och design och efter att hon under sin ungdomstid spenderat många timmar på att bygga hus i The Sims blev drömmen om det perfekta hemmet äntligen verklighet.

”Vi ville få in rundade hörn och valv för att få in en mjuk känsla mot vårt slipande betonggolv. Jag satt flera hundratals timmar hemma på kvällarna efter handbollsträningar och när Bosse somnat och ritade och planerade, in i minsta detalj”.

Allt under grusbädd är det Emmys morfar som fixat och själva huset är byggt av företaget Norrläge. Husresan presenterade en rad utmaningar där bland annat markarbetet visade sig vara betydligt mer omfattande än vad de först hade tänkt. Det gick åt över 40 lastbilslass av sten för att fylla igen marken. Emmy råder alla som överväger att bygga sitt eget hem att "planera allt noga innan byggstart och att undvika att göra alltför många ändringar under processen."

"När jag såg Njords dörrar visste jag att de skulle vara perfekta för vårt hem. De är minimalistiska och diskreta, men samtidigt otroligt eleganta."

Inuti huset har man strävat efter att skapa en minimalistisk men ändå mysig atmosfär. Emmy har valt jordnära färger och genomgående material genom hela huset för att skapa en enhetlig stil. Det är samma sten i köket och badrummen, ek i köket och på övervåningen, samt kalksten på golven i entrén och i båda badrummen. En annan viktig detalj är dörrarna med dolda karmar från Njord, som Emmy föll för efter att ha sett dem på Instagram. Och dörrarna i huset är något som Emmy verkligen har fokuserat på. "Jag ville ha dörrar som smälter in i resten av inredningen," förklarar Emmy, "och när jag såg Njords dörrar visste jag att de skulle vara perfekta för vårt hem. De är minimalistiska och diskreta, men samtidigt otroligt eleganta." Emmy valde dörrar som är högre än standard i en vacker, varm grå ton - samma NCS-kulör som väggarna - som harmoniserar perfekt med de jordnära färgerna i resten av huset. När hon nu ser på dörrarna kan hon inte hålla tillbaka ett leende. "De är tunga, känns gedigna, bra ljudisolerade och precis så vackra som jag hoppades att de skulle vara. Jag är så glad att vi valde dem."

Deras drömhus har gett dem inte bara en plats att kalla hem, utan också en plats som verkligen känns som deras egen. ”Både jag och Mattias hade en dröm om att hitta den perfekta tomten för att sedan bygga vårt drömhus. Sjötomter växer inte på träd i lilla Boden och att vi snubblande över den här var bara ödet”.

Produkter: Plain | Dörrkarm k03
Hem: Emmy Nordmark | @emmynordmark
Fotograf: Daniel Holmgren | @fotografdanielholmgren